info@debannetocht.nl

Historie

1995-Groot feest 50 jaar bevrijding uitgave van 6500 boekjes door heel Wormerland.  In alle dorpskernen is wat te beleven kamp zwembad, toneel voorstellingen, muziek, ballonnen oplaten en de start van de eerste fiets wandeltocht door heel Wormerland en een prijs uitreiking van de puzzel door de Burgemeester Jan Koppenal.

2000 Fiets/wandeltocht de Bannetocht, thema terugblik in de eeuw. Oude films over Wormer ,bejaarden tochten, teken wedstrijd ,films over bruggen en sluizen met oude foto van Jan Vink, kunst tentoonstelling in de lepelaar, draaimolen Oostknollendam. Jispersluis een gratis appel en limonade en voor alle deelnemers is er een medaille. En natuurlijk de prijs uitreiking puzzel door de Burgemeester Peter Tange

2010 Fiets/wandeltocht de Bannetocht  thema Vrijheid wereldwijd tochtje oude brandweerauto Spijkerboor Fort spijkerboor open voor bezoek over gezet met het pondje Jan Hop .Wijde Wormer expositie oude trekkers en ringsteken met deze oude trekkers en klein vee op het plein. Wormer Torenerf expositie Bramkemp lucht oorlog boven de Zaanstreek 1940/1945 In jisp is er een optreden van Saensdistrics en pipes doedelzak band uit Assendelft. De puzzel,de draaimolen in Oostknollendam. Jispersluis een gratis appel en limonade en voor alle deelnemers is er een medaille. 

2020 Fiets/ wandeltocht de Bannetocht thema 75 jaar bevrijding alles was klaar voor een prachtige dag met tal van activiteiten en toen kwam corona, alles afgelast. De organisatoren zochten verjonging binnen de organisatie.  Verjonging hebben zij niet gevonden, wel het bestuur van Stichting De Bannetocht. 

2023 Stichting De Bannetocht organiseert dit jaar voor het eerst Fiets- en Wandeltocht. Niet op 5 mei maar op één van de zonnigste dagen van het seizoen 11 juni! En….! De prijs uitreiking door Burgermeester Judith Michel-De Jong.